Скажи форуму спасибо :))
|
|
06.11.2008, 16:13 | #52 |
Ответ: Зимние шины
Якщо не плутаю (тим більше, що під час обіду колективом трохи поборолись з пияцтвом і здались...), то зимові Нокіа дуже непогані на рихлому глибокому снігу і льоді. АЛЕ... За це платиться певними обмеженнями в комфорті на сухому асвальті в теплу погоду. Бо шина не може бути однаково хорошою на всі випадки життя. Тому пропоную не розчаровуватися, а трошки потерпіти (з півмісяця - місяць), поки перший сніг впаде, а там вже набиратися нових вражень від ЗИМОВОЇ шини в зимових умовах. А "дьорганість" може бути наслідком особливостей протектору: дрібні і густі прорізи для кращого зчеплення на льоді в поєднанні з більш мякою резиною (там по ідеї і добавки мають бути сіліки і т.п.) мало би дати ефект свого роду чіпляння когтями кошачими за коврик (на відміну від жорсткого але гладкого протектору літніх шин). Тому Нокіа, маючи значно більший коефіцієнт (так, слово "вумне" вимовив, значить недоперепив...) зчеплення з покриттям (ой, значно недопере...), такі шини будуть буквально приклеювати машину до дороги і, відповідно, набагато різкіше реагувати на руль і все, що завгодно. Я так думаю...(думаю, кажись?...) "Мало не забув". Зимові шини, як правило, більш важкі, ніж літні Тому і на підвіску дещо більший напряг (з усіма витікаючими з цього звуковими супроводами). Але коли сніг впаде (не укатаний, а більш-менш свіжий), то всі ці звуки мали би внаслідок "снігової прокладки" значно знизитися. |
|
Последний раз редактировалось Sonator; 06.11.2008 в 16:27. |
|
08.11.2008, 03:21 | #53 |
Или приработались или еще чего (за неделю где то 1000 км на них проехал), но сейчас на 2 порядка лучше... Идет достаточно плавно, небольшие стыки преодолевает отлично, а вот с большими задняя подвеска по прежнему недосправляется... Но все ж уже можно в постах упоминать слово "комфорт"!!!
|
|
08.11.2008, 21:57 | #54 | |||||||||||||||||||||||
Можливо причина в пониженні температури? На вулиці останніми днями прохолодніше, вночі - тим більше. А при + 7 і нижче зимові шини вже адекватніше працюють. Це - верхня межа (в середньому для всіх зимових шин) коли вони починають показувати свою перевагу над літніми. valik, не бери в голову, Ти взяв класні шини. Зимою взагалі будеш їздити і радуватися. Удачі на дорогах! |
||||||||||||||||||||||||
10.11.2008, 14:49 | #55 |
|
|
10.11.2008, 18:27 | #56 |
Хочу поделиться первыми впечатлениями от эксплуатации нокиан Rsi при темпнратуре -7 . Первое:управляимость машиной значительно лучше! Второе:по поводу "шумности" резины-скоре всего не столько шумность высокая,как шумоизоляция колесных арок в сонате НИКАКАЯ,на,как говориться,это ее(сонату) совершенно не портит.Посмотрю как поведет себя резина на снегу.
|
|
12.11.2008, 17:08 | #58 |
|
|
12.11.2008, 17:55 | #59 | |||||||||||||||||||||||
Если речь про Nokian WR G2, то разница с резиной получше (оценка по тестам и открытым прайсам) примерно в 200-300 гривен за колесо. Сумма за 4 колеса для меня существенная. А так как я не гонщик, то Nokian меня вполне устраивает Хотя сравнивать с другой резиной я конечно не могу, сам то ездил только на Nokian WR G2... Но меня лично полностью устраивает. |
||||||||||||||||||||||||
12.11.2008, 18:33 | #60 |
|
|